arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Entreprenad på kö

Publicerad 2016-07-07 23:01:11 i Aktuellt,

 Jo, det blev klippt!
 På måndagen kom som utlovat Erik med sin kantröjare. Redan kl. 06,30 på morgonen hade jobbet startat, uppe vid bergskärningen. Jo, jag hade bett att starta där, även om vår vägdel startar nere vid tennisbanan. skönt att hålla efter växtligheten även där, då det redan är smalt nog. 
 Sedan fortsatte arbetet längs vår väg, med att röja undan det mesta av växtligheten i vägkanten.
 
Röjning vid Sjöhaget. 
 
 Sedan var ju även hyvling, grusning samt dammbindning med salt, beställt redan i början av förra veckan. Å det var ju klart att dessa båda arbeten skulle "krocka" på måndagen! Jörgen med väghyveln kom och nästan puttade iväg kantröjaren, när vi resonerade om jobbet. Iväg med kantröjaren och upp i väghyveln å tog ett snack med Jörgen. Timeingen kunde ju varit bättre,men nu hade ju inte hyvlingen någon bestämd tidpunkt, utan var bestält under veckan. Entreprenad på kö, blev ett faktum.
 
Jörgen med väghyveln på gång
 
 Nu var det väl tur i oturen att "krocken" skedde i slutet av vägen, och med vändplatsen i rätt läge. Erik körde röjaren gott ur vägen och Jörgen kunde vända utan problem. Väghyvlen vände, och begav sig tillbaka mot Säffle igen. Varpå kantröjningen fortsatte som ingenting hade hänt.
 
 Skönt med en rymlig vändplan på vägen i alla fall.
 
 Nu var ju planen att vi skulle grusa upp reparerade vägsträckor, direkt efter hyvlingen. Inte speciellt passande att låta grusbilar trafikera vägen när röjaren var i full gång. Telefonsamtal med JP's som kunde dröja med grusningen till dagen efter. Känns bra med entreprenörer som är flexibla i sitt arbete. Ett tack till Jonas, som snabbt kunde ställa om i schemat! 
 Vi satsade på kantröjning under mådagen, ett viktigt jobb i taget...      / Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela