arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Hoppsan! 50 blev 30!

Publicerad 2014-07-18 13:39:50 i Aktuellt,

I måndags spärrade jag upp ögonen lite extra
 
Vid Nordic Paper lyser nya 30-skyltar klart!
 
Jo visst noterade jag förändringen i skyltfloran i måndags. En hastighetsförändring från 50 km/t till 30km/t alldeles före Nordic Papers huvudingång. Jo visst är en skärpning förbi "Lärcenter" ganska nödvändig, för här är trafikkulturen långt från regelboken. En 40km/t zon skulle väl varit på sin plats.
 Nu har man tagit i rejält och sänkt till 30. Snigelfart förbi lärcenter är alltså önskemålet!
 Men döm av min förvåning då inte 50 km/t hastighet inte återkommer efter "Lärcenter"! Nej nu fortsätter begränsningen ända till efter Älvängens gård!
 
Hit ska vi köra 30 km/t....
 
 Någon har således begränsat vår maxfart på vår väg! Utan föregående stämmomöte, där vi borde få gått till beslut om eventuell önskemål av förändring angående maximal hastighet. Ett eventuellt önskemål som sedan skulle ha lämnats in för godkännande av Länstyrelsen. Som enligt rykte är tämligen restriktiv angående 30-sträckor!
 
Här får du trampa på gasen en smula igen...
 
 Så vilken väg denna förändring har gått för sitt genomförande är än så länge okänt, för mig åtminstone. Att sätta upp förbudsskyltar utan tillstånd är inte enligt lag tillåtet, så vitt jag har förstått saken.
 Tja, en förändring där förmodligen sista ordet inte är sagt ännu. Ser gärna fram emot klargörande kommentarer här på bloggen av Er andelsägare i vägföreningen!   / Arne

Dikesröjning igen!

Publicerad 2014-07-16 21:22:44 i Aktuellt,

Nu röjer vi dikesrenen!
 
På fredag är det dags för röjning av dikena igen.
 
 Ett år går som bekant fort och nu är det dags att röja dikeskanten för i år. Vi anlitar samma entreprenör som förra året. Då blev arbetet snabbt utfört och till största belåtenhet, ja faktiskt det bästa resultatet jag varit med om. Så det är med lugnt sinne jag ser fram emot årets röjning.
 
 
Varnings-skylten är på plats längs "Hôla-rakan".
 
 Dikesröjning är av stor vikt, framför allt för säkerheten då gräset växt sig högt och skymmer sikten. Att sedan våra diken håller sig bättre och längre öppna är ju en ekonomisk vinst dessutom. Man ser ju hur sly snabbt får fäste i vägkanten och ställer till stort förtret om de får växa något år. 
 Här längs "Hôlarakan" växer vassen friskt, men nu stundar andra tider...
 
 Som markägare kan åxå vi tänka på att underlätta arbetet. Inför kommande röjning är det ju bra om vi plockar bort skräp från eget vägområde. Sedan kan vi åxå tänka på eventuella inhägnader längs vägområdet.
 
 
Inhägnader som ev. inte används skulle kanske kunna plockas bort
 
Fallna gärdesstörar gör ingen nytta.
 
Grenar som växer ut i vägområdet kan med fördel sågas bort.
 
 Så tänk över Er vägdel och förbered Er för fredagens dikesröjning efter vår väg. Tänk även på riskområdet kring maskinen och eventuellt sprut och sprätt. Så får vi alla en fin väg till helgen!   / Arne

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela