arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Torsdag 27 mars 2014

Publicerad 2014-03-27 18:22:00 i Aktuellt,

Ett efterlängtat arbetsredskap!
 
 Efter en minst sagt påfrestande vårvinter, och nu tidig vår, för oss alla trafikanter längs Återslöpsvägen, kunde vi så få vägen hyvlad.
 Redan under den regniga förvintern, började potthålen dyka upp. Det var väl bara under den korta vintern som groparna fylldes med snö istället, som vägen blev någorlunda jämn och hård. En mycket tidig vår, med ivrig snösmältning, å då gjorde groparna entré igen och blev inte mindre, om man säger. Några resor med traktor och gruslass gjorde marginell nytta. En eloge till Dej/Er som gjorde sammalunda längs Vattenverks-vägen!
 
Vändplats Sjöhaget och återresa för vägskrapan.
 
 Så idag gjorde väghyveln således ett välkommet besök utefter vår väg.  Efter en resa nu kl.18 så verkade potthålen åtminstone borta. En hel del lera har kommit upp och ut på vägen. Borde vara ett bevis på tunnt gruslager på vägbanan.
 För att ågärda både detta och bärigheten på vägen, har JP's börjat att köra ut bärlager, 0-35 på markerade sträckor längs vägen. (Karta med dessa områden finns i tidigare blogg-inlägg)
 
 Först ut var sträckan mot Vattenverket, som grusades upp med 3 lass bärlager.
 
Bärlager 0-35, har ett innehåll just mellan 0-35mm
 
2 av 4 lass bärlager på sträckan "Flåhacket-Fridhem"
 
 Nu får raksträckan vid Granvik, sitt första av 3 lass Bärlager.
 
Vi Tackar Jonas på JP's för idogt gruskörande!
 
 Jonas fortsätter jobbet under kvällstimmarna, och planerar att köra klart alla 10 lassen ikväll. Skulle det dra ut på tiden, är han välkommen att fortsätta imorgon åxå!
 
 Som sagt, Bärlager 0-35 är en ganska grov beläggning, och gör vägen grov att köra på. Vi hoppas på överseende för detta, då vi alla får en bättre bärighet i vår väg i framtiden. Vi återkommer i detta ämne inom kort..
/Arne

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela