arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Torsdag 27 mars 2014

Publicerad 2014-03-27 18:22:00 i Aktuellt,

Ett efterlängtat arbetsredskap!
 
 Efter en minst sagt påfrestande vårvinter, och nu tidig vår, för oss alla trafikanter längs Återslöpsvägen, kunde vi så få vägen hyvlad.
 Redan under den regniga förvintern, började potthålen dyka upp. Det var väl bara under den korta vintern som groparna fylldes med snö istället, som vägen blev någorlunda jämn och hård. En mycket tidig vår, med ivrig snösmältning, å då gjorde groparna entré igen och blev inte mindre, om man säger. Några resor med traktor och gruslass gjorde marginell nytta. En eloge till Dej/Er som gjorde sammalunda längs Vattenverks-vägen!
 
Vändplats Sjöhaget och återresa för vägskrapan.
 
 Så idag gjorde väghyveln således ett välkommet besök utefter vår väg.  Efter en resa nu kl.18 så verkade potthålen åtminstone borta. En hel del lera har kommit upp och ut på vägen. Borde vara ett bevis på tunnt gruslager på vägbanan.
 För att ågärda både detta och bärigheten på vägen, har JP's börjat att köra ut bärlager, 0-35 på markerade sträckor längs vägen. (Karta med dessa områden finns i tidigare blogg-inlägg)
 
 Först ut var sträckan mot Vattenverket, som grusades upp med 3 lass bärlager.
 
Bärlager 0-35, har ett innehåll just mellan 0-35mm
 
2 av 4 lass bärlager på sträckan "Flåhacket-Fridhem"
 
 Nu får raksträckan vid Granvik, sitt första av 3 lass Bärlager.
 
Vi Tackar Jonas på JP's för idogt gruskörande!
 
 Jonas fortsätter jobbet under kvällstimmarna, och planerar att köra klart alla 10 lassen ikväll. Skulle det dra ut på tiden, är han välkommen att fortsätta imorgon åxå!
 
 Som sagt, Bärlager 0-35 är en ganska grov beläggning, och gör vägen grov att köra på. Vi hoppas på överseende för detta, då vi alla får en bättre bärighet i vår väg i framtiden. Vi återkommer i detta ämne inom kort..
/Arne

Onsdag 26:e mars

Publicerad 2014-03-26 22:34:00 i Historik,

 Satt och bläddrade bland några gamla väg-bilder och filmklipp. Hittade jag ett bildcollage från våren 2011. Ganska nära 3 år sedan alltså. En viss skillnad från det året kan verkligen noteras! Väcker en del minnen. Minnen som gör sig bäst som minnen, kan nog tilläggas!
 
             
 
 Skulle tro att flera av Er åxå kommer ihåg eländet med svallisen strax efter asfaltskanten. Inga problem här, efter vi bytte trumman under vägen till en lite överdimensionerad variant. Känns som ett bra val...
 /Arne

Måndags 24 mars 2014

Publicerad 2014-03-24 18:18:00 i Aktuellt,

Vi förbereder hyvling av vägen.
 
 Äntligen drar det ihop sig till hyvling av vägen! Den 10:e mars togs första kontakten med personal som sköter väghyveln i kommunen. Då stod väghyveln inne för att förberedas inför vårens hyvlingsarbeten, och någon dag återstod. Först i kö står som vanligt väghållare längst ut på Näset, där våren förmodligen kommer tidigare. Sedan skulle vi komma på tur.
 I slutet av den veckan lovades vinterväder med en hel del snö, kommande vecka, och väghyvlingen fick pausas. Under helgen 15:e - 16:e ringde JP's och tänkte börja på jobbet med bl.a. dikning, kommande vecka. Bäst att skjuta på hyvlingen tills detta vägarbete är klart åxå. (Se tidigare inlägg i bloggen)
 
 Karta över planerad grusning i samband med hyvling.
 
 Nu är som bekant vägarbetet klart och under helgen startade vi upp projekt hyvling igen. Karta med plan över önskad grusning, omedelbart efter hyvlingen, gick ut till entreprenör för detta. På måndag morgon kontaktades kommunens personal, och ombads snarast möjligt utföra önskat arbete.
 Ett spått oväder under tisdagen, är nu ett litet "orosmoln" över oss. Men annars borde det vara grönt ljus för säsongens första hyvling. En efterlängtad hyvling av alla oss boende.
 Tilläggas kan åxå att vi troligen inte kommer att luta vägen i samband med hyvlingen. Lutning är som bekant en dyr historia, och vi hoppas på lite blött väder som håller vägen fuktig, denna första hyvling. 
 
Markering för grusat område. 
 
 Under helgen förberedde vi och satte upp markering för önskat område som ska grusas upp med bärlager, 0-35mm kross. Så aktuella käppar är inte någon snö-väntan, således...
 Till att börja med blir det förstås grovt grus att köra i, men då detta blir nerkört i vägbanan hoppas vi på bättre bärighet i vägen. Förra våren gjordes samma sak vid Granviks ridhus, lite oplanerat i och för sig, men resultatet blev så gott att ett större prov känns aktuellt.
 
 Vi ber om överseende för eventuellt obehag, och uppmanar Er givetvis att köra extra sakta under första tiden.
 /Arne

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela