arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Dags för trevligt Möte

Publicerad 2014-05-17 21:06:56 i Aktuellt,

En återställd mötesplats.
 
Nygrusad och fin mötesplats.
 
 I samband med vårens grävarbete, då ny avloppsledning lades ner, blev möteplatsen ganska hårt åtgången. En blöt och vårlig mark har ingen stor motståndskraft, och resultatet blev därefter. Våran mötesplats blev inte mer varsamt hanterad, milt sagt. Nu är marken runtomkring återställd i snyggt skick, och väntar bara på gräsets återväxt. 
 Som en sista finputs fick sig mötesplatsen ett nytt gruslager. En bra gest av entreprenören att återställa även vår mötesplats!
 En mötesplats som föresten förlängdes för några år sedan. Man kan se hur infarten till möteplatsen börjar långt ner i fotots högra hörn. En åtgärd som utfördes för att öka säkerheten, då det finns byggnader som kan skymma sikten. Nu är mötesplatsen en hel del längre och gör det möjligt att mötas där, även om man upptäcker varandra sent. Å framför allt, utan att inte behöva använda gårdsplanen strax norr om, som mötesplats.
 
Mmmm..
 
 En sprillans ny Möteskylt kostade de på oss åxå! Den gamla såg inte vacker ut innan arbetet, och inte blev den bättre av behandling med grävskopans larvfötter. Några förgrymmade ramsor blev min kommentar då. Nu tar jag tillbaka dessa ord och ger beröm till åtgärden istället!
 Så väl Mött på vår nyrenoverade Mötesplats.../ Arne

Markering av kurva

Publicerad 2014-05-16 20:52:50 i Aktuellt,

Vi hoppas kunna spara diket en smula.
 
En liten anvisning i kurvan
 
 Tidigare i våras passade vi ju på att gräva ur dikena i denna kurvan längs "Vattenverksvägen", Ett grävarbete som var lite problematisk i och med att det ligger en hel del kablar i närheten. Därför ville vi inte gräva alltför djupt och brett för fresta ett kabelbrott. Men visst har diket på båda sidor av kurvan redan gjort sin tjänst.
 För att spara diket i innerkurvan har vi nu satt upp markering, för att guida våra trafikanter. Lätt att sitta i andra tankar och gena, varvid vägbanans innerkant lätt trycks ut i diket. Vi hoppas markeringen skall påminna att styra lite längre mot mitten av vägen.
 
Lodrät markering i vägkanten.
 
  Eftersom vi önskar att guida trafiken lite längre ut i vägbanan, sätter vi käpparna i en lodrät position. Lite aggresivt kan tyckas, men orsaken är just att förstärka anvisningen.
 Ett sätt som vi även använder vid markering under vintersäsongen. Normalt skall då snökäpparna luta ett tiotal grader från vägbanan. Men då djupa diken eller liknande faror finns, försöker vi att sätta markeringarna i ett mer lodrätt läge. Just för att minska risken att köra av vägen på dessa platser vintertid.
 
 
 Så nu hoppas vi att diket skall hålla så bra som möjligt, och göra sin tjänst som vattenledare på bästa sätt. Alla knep att hålla vägen så fri från vatten som möjligt, är ju av godo. Sedan kan vi ju förstås hoppas på att nederbörden dröjer ett bra tag till. Nu känns det som lite sol och värme är efterlängtat...   /Arne

Vi väntar på ett saltat resultat.

Publicerad 2014-05-12 21:33:00 i Aktuellt,

En nysaltad väg.
 
En regnigt vårlig bild från vår väg 2014.
 
 I fredags fick vi så vår väg saltad. Den traditionella lutningen av vägen, blev utbytt mot salt som dammbindningsmedel denna våren. Att åtgärda med detta moment är viktigt för att inte det allra finaste beståndsdelarna i vägkroppen, skall damma bort när det torkar. Då blir sammansättningen inte den bästa i vägkroppen och då, bland annat, en "tvättbräde-yta" lättare uppstår.
 Om det önskade resultatet med ett "tätare sammanhållet" gruslager uppstår, lär vi få vänta med tills regnet ger vika och det torkar upp. För vi kan redan skönja små vattenpussar i vägbanan, som snabbt blir djupare om regnet håller i sig.
 Bättre väder har ju utlovats fram emot onsdag, då det skall komma både värme och solsken. Detta får bli vår gemensamma önskan...
 
Granviks raksträcka ser riktigt bra ut.
 
 En av de tre åtgärdade sträckorna under våren, är ju raksträckan vid Granvik. Bärlagret i botten, och nu med sitt övre lager av bergkross 0-18, gör att sträckan blivit aningen förhöjd, men framför allt torrare, trots rikligt regnande. Här har leran i botten varit en alltför vanlig syn för oss trafikanter. Själv håller jag tummarna att resultatet håller i sig...
 
Nya trumman vi Älvängsbäcken gör sin tjänst.
 
 Ett envist regnande kan vi alla konstatera, och ökat vattenflöde i bäcken. Den nya svarta vägtrumman under vägen vid Älvängsbäcken fungerar alldeles utmärkt. Den gamla i cement ligger kvar alldeles till höger om den nya, och fortsätter även den att transportera vatten till älven.
 Denna nya vägtrumma blev nedgrävd av komunen för ett par år sedan, och är främst ämnad att öka genomströmningen vid eventuella skyfall. För nu lär kommunen ha ändrat vattenflöde från övre Annelund, till att passera via "vår" bäck. En problematiskt övergång under åren, med flera dyrbara översvämningar.
 
Ett lerigt dilemma.
 
 Under helgen fick vi påringning från trafikant längs vår väg. Här noterades att vägen strax före koloniområdet var lerig och allt annat än trevlig att köra på. Vi kan bara hålla med, och noterar upplysningen. En vägdel som har bestämt behov att åtgärdas. Dock bidar vi tiden en smula, och låter den utlovade väderförbättringen gör sitt. 
 Men som sagt, vi noterar problemet, och siktar på åtgärd vid snarast möjliga tillfälle...      /Arne

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela