arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Förstärkning med Bärlager.

Publicerad 2016-04-27 22:14:02 i Aktuellt,

Vi förbereder bärlager
 
 Vägen har ju fått en hel del stryk under höst och vinter. En ordinär vinter frestar hårt, och denna vintern går väl tämligen utöver detta. Höstens grävarbeten slet mycket, utöver vintern. Så nu inleder vi jobbet med att återställa vägen i, inte bara samma skick som tidigare, utan till ett förhoppningsvis bättre skick!
 
Planerade förstärkningsarbeten längs markerade områden.
 
 De områden vi anser mest utsatta, och för den delen mest eftersatta åxå, skall få ett extra lager med bärlager, 0-35. Här sammanfaller markerade områden med de sträckor som varit eftersatta under några års underhåll åxå. Där kommer lerbotten fram när väghyveln gjort sina resor, men nu hoppas vi bättra på detta problem.
 
Under tisdagskvällen markerade Björn de sträckor som skall bättras på.
 
 Så i tisdags for jag och Björn och markerade start- och stopp-gränser för kommande bättring med bärlager. Givetvis orsakar detta arbete viss obekvämlighet för våra trafikanter med grovt grus i vägen, men vi hoppas på överseende från Er alla. 
 Inom kort kommer vi att lägga ett ytskikt med bergkross 0-18, som bli betydligt trevligare att köra på!
 
Kör försiktigt, det skonar både bilen och vägen! / Hälsar Arne
 
 PS. Ett missförstånd har nått mig ryktesvägen åxå: Kommande asfaltsarbete, ca. mitten av maj, kommer givetvis bara att omfatta redan tidigare asfalterade sträckor! Ett förbättringsarbete, med andra ord!
 Resten av vägen ligger på lerbotten, och håller inte för att lägga asfalt på!   Tyvärr ;-)   DS.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela