arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Kabelbrott under sista dagarna.

Publicerad 2016-04-14 21:33:32 i Aktuellt,

Ett evigt bekymmer för oss.
 
 Ett av de sista jobben längs vår väg var ju att byta resterande väg-trummor. En av dessa som stod på tur, var denna som ligger i kurvan strax efter Granviks Gård. Ett blött parti som ligger i skugga en stor del av både året och dagen. Området dräneras sedan ur via ett ganska klent dräneringsrör, ut i viken strax norrut.
Ett dräneringssystem som gjordes när Evert Janssons ägde Granvik, således borde varit gjort någon gång på sent 70-tal. Ett dräneringsrör som blev illa ågånget när Vattenfall grävde ner vår elkabel, för några år sedan, men som Vattenfalls personal åtgärdade förra året.
 
Trumbyte i regn.
 
 Den gamla trumman var ganska skadad, och bytet var inget att diskutera. Även här gick jobbet snabbt, men vårt eviga bekymmer med telekabeln, blev återigen akut. Telekabeln borde ligga på minst 60 centimeters djup, och lagd i en båge under och runt varje vägtrumma. Så är sällan fallet. Ofta ligger den ovanför trumman, och således i synnerligen utsatt läge vid byte av densamma! Därför blev resultatet en avgrävd telekabel...
 
 Ett sorgebarn för både entreprenör och boende.
 
 Vår grävare har egna vägar att anmäla avbrottet, men ändå dröjde det över helgen och ett par dagar till, innan kabeln var lagad. Även om han erbjöd grävhjälp till repratörerna.
 Nu är trumman bytt och kabeln lagad, och vattnet rinner önskad väg. Ett trumbyte med lite historik blev det i alla fall.
/ Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela