arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Ett välkommet vårtecken för oss alla trafikanter!

Publicerad 2016-04-07 21:05:19 i Aktuellt,

Ett vårtecken för vår väg.
 
 När vintern nalkas skall det sättas ut snökäppar längs vägen. Givetvis för att plogkillarna skall veta vart vägkanten är, och dikena börjar. En hjälp för dem att sköta plogningen på bästa sätt.
 Men även för att ge oss trafikanter en hint om vägbanans sträckning, även om vintern är snörik och snön blåser till drivor som döljer vägens sträckning. Sedan kanske det känns tryggare i år när vägens diken är nygrävda och extra djupa. Bäst att hålla sig från dem!
 Det brukar vara kring 200 snökäppar att sätta upp, och lika många hål att spetta, för att sätta ner dem. Lite träningsverk är vanligt några dagar därefter. Hösten skenade iväg, och kälen började göra sig påmind under tiden, eftersom vi samtidigt grävde diken och inte kunde sätta upp käpparna förrän grävningen var klar. Fast till slut satt de i backen, å riktigt bra blev det. Om jag får säga det själv. 
 
"Vägmannen" själv under vårlig vägyra.  
Foto och collage: Ulla Eriksson 
 
 Betydligt trevligare är det ju när det blir dags att plocka bort dem igen! För oss är det ett härligt vårtecken, och det är märkbart nöjsammare att samla ihop våra orange snökäppar. Förra vårens rekordtidiga bortplockning kunde vi inte matcha, då var datumet den 10:e mars! I år kunde vi anteckna verksamheten till den 22:e mars istället. Får väl anses som ganska tidigt det åxå egentligen.
 Nu kan vi inte vänta på väghyveln som nästa punkt, utan vi får vänta på gänget som gräver diken och byter vägtrummor som första etapp. Start är lovat under vecka 14. Bara att be vädergudarna vara oss nådiga, och sända sol och friska vindar att torka upp vägbanan med! Intill dess får vi kryssa mellan potthålen bäst vi kan!
 
 Men våren är på gång, i vilket fall som helst! / Arne 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela