arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Snökäppar i repris.

Publicerad 2015-04-14 20:50:00 i Aktuellt,

Vi spettar ner snökäppar igen!
 
 Idogt arbete på gång.
 
 Är det månne april-snö på gång? Nejdå, vi tror på våren, även om det mycket väl kan komma bakslag i april. Nej det stundar grusning av vägen, beräknat imorgon onsdag 15:e april. Vi planerar en hyvling till, och hoppas förra veckans hyvling och tillkörning lagt igen de gamla potthålen. Så i och med morgondagens hyvling ser vi fram emot en jämn och fin väg. Att det sedan regnat 1,5 millimeter under sista dygnet, gör förhållandena avsevärt bättre!
 
 Markering för grusbilen.
 
 JP's entreprenad skall sedan lägga ett topplager med 0-18 kross över de sträckor vi lade bärlager på förra våren. Därför har vi markerat aktuella sträckor med korta snökäppar. För i och med hyvlingen kommer det grova gruslagret fram igen, och det är detta vi vill ge ett behagligare ytskikt att köra på. Detta moment kommer omedelbart efter hyvlingen.
 Så snart som möjligt därpå kommer dammbindning, via Ramseruds Grustag, att ske. 4 ton med salt är planerat att spridas ut längs vägens grusdel. Regeln här säger 1 ton per km. Även här gör regnet att förhållandet känns gynnsamt. Tyvärr kan vi räkna med en prishöjning på saltet med ca: 150:-/ton
 Hela arbetet tids-planeras av Jonas på JP's entreprenad, och vi ser fram emot en jämn och hållbar väg under försommaren. Skönt att slippa senaste veckans dammande längs vägen!
 Givetvis hoppas vi attt alla trafikanter tar det extra försiktigt under den första tiden som vi "kör till" vägen!
Åvsf/ Arne
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela