arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Vi väntar på ett saltat resultat.

Publicerad 2014-05-12 21:33:00 i Aktuellt,

En nysaltad väg.
 
En regnigt vårlig bild från vår väg 2014.
 
 I fredags fick vi så vår väg saltad. Den traditionella lutningen av vägen, blev utbytt mot salt som dammbindningsmedel denna våren. Att åtgärda med detta moment är viktigt för att inte det allra finaste beståndsdelarna i vägkroppen, skall damma bort när det torkar. Då blir sammansättningen inte den bästa i vägkroppen och då, bland annat, en "tvättbräde-yta" lättare uppstår.
 Om det önskade resultatet med ett "tätare sammanhållet" gruslager uppstår, lär vi få vänta med tills regnet ger vika och det torkar upp. För vi kan redan skönja små vattenpussar i vägbanan, som snabbt blir djupare om regnet håller i sig.
 Bättre väder har ju utlovats fram emot onsdag, då det skall komma både värme och solsken. Detta får bli vår gemensamma önskan...
 
Granviks raksträcka ser riktigt bra ut.
 
 En av de tre åtgärdade sträckorna under våren, är ju raksträckan vid Granvik. Bärlagret i botten, och nu med sitt övre lager av bergkross 0-18, gör att sträckan blivit aningen förhöjd, men framför allt torrare, trots rikligt regnande. Här har leran i botten varit en alltför vanlig syn för oss trafikanter. Själv håller jag tummarna att resultatet håller i sig...
 
Nya trumman vi Älvängsbäcken gör sin tjänst.
 
 Ett envist regnande kan vi alla konstatera, och ökat vattenflöde i bäcken. Den nya svarta vägtrumman under vägen vid Älvängsbäcken fungerar alldeles utmärkt. Den gamla i cement ligger kvar alldeles till höger om den nya, och fortsätter även den att transportera vatten till älven.
 Denna nya vägtrumma blev nedgrävd av komunen för ett par år sedan, och är främst ämnad att öka genomströmningen vid eventuella skyfall. För nu lär kommunen ha ändrat vattenflöde från övre Annelund, till att passera via "vår" bäck. En problematiskt övergång under åren, med flera dyrbara översvämningar.
 
Ett lerigt dilemma.
 
 Under helgen fick vi påringning från trafikant längs vår väg. Här noterades att vägen strax före koloniområdet var lerig och allt annat än trevlig att köra på. Vi kan bara hålla med, och noterar upplysningen. En vägdel som har bestämt behov att åtgärdas. Dock bidar vi tiden en smula, och låter den utlovade väderförbättringen gör sitt. 
 Men som sagt, vi noterar problemet, och siktar på åtgärd vid snarast möjliga tillfälle...      /Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela