arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Markering av kurva

Publicerad 2014-05-16 20:52:50 i Aktuellt,

Vi hoppas kunna spara diket en smula.
 
En liten anvisning i kurvan
 
 Tidigare i våras passade vi ju på att gräva ur dikena i denna kurvan längs "Vattenverksvägen", Ett grävarbete som var lite problematisk i och med att det ligger en hel del kablar i närheten. Därför ville vi inte gräva alltför djupt och brett för fresta ett kabelbrott. Men visst har diket på båda sidor av kurvan redan gjort sin tjänst.
 För att spara diket i innerkurvan har vi nu satt upp markering, för att guida våra trafikanter. Lätt att sitta i andra tankar och gena, varvid vägbanans innerkant lätt trycks ut i diket. Vi hoppas markeringen skall påminna att styra lite längre mot mitten av vägen.
 
Lodrät markering i vägkanten.
 
  Eftersom vi önskar att guida trafiken lite längre ut i vägbanan, sätter vi käpparna i en lodrät position. Lite aggresivt kan tyckas, men orsaken är just att förstärka anvisningen.
 Ett sätt som vi även använder vid markering under vintersäsongen. Normalt skall då snökäpparna luta ett tiotal grader från vägbanan. Men då djupa diken eller liknande faror finns, försöker vi att sätta markeringarna i ett mer lodrätt läge. Just för att minska risken att köra av vägen på dessa platser vintertid.
 
 
 Så nu hoppas vi att diket skall hålla så bra som möjligt, och göra sin tjänst som vattenledare på bästa sätt. Alla knep att hålla vägen så fri från vatten som möjligt, är ju av godo. Sedan kan vi ju förstås hoppas på att nederbörden dröjer ett bra tag till. Nu känns det som lite sol och värme är efterlängtat...   /Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela