arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Torsdag 20 mars 2014

Publicerad 2014-03-20 17:18:00 i Aktuellt,

Projektet fortskrider.
 
 Andra dagen på vårens första vägprojekt har gått bra. Andra delen av arbetet kan anses klart, vad gäller grävarbetet. Här har vi dikat planerad sträcka längs "Vattenverks-vägen" Från Bäcken och upp mot första mötesskylten, på båda sidor.
 
Kurvan efter bäcken har varit dagens jobb.
 
 På vägens östra sida fick grävaren gå varsamt fram, då fiberkabeln ligger strax öster om vägen. Därför kunde vi inte gå så djupt som vi egentligen önskat. Denna innerkurva blir ju lätt igentryckt då trafiken tenderar att gena igenom kurvan. Några markeringskäppar skulle sitta fint.
 
Diket på östra sidan börjar vid bäcken...
 
å fortsätter upp till mötesplatsen.
 
 Uppe på krönet har det legat en sten i vägbanan, som irriterat både boende och väghyveln. Märken efter väghyvelns blad syns tydligt efter flera års bearbetning. Nu är dock stenen ett minne blott, då den är uppgrävd, och ligger en bit ner i vägkanten. Ett objekt för den som vill ha en sten på gården med många minnen inbakade...
 
Äntligen är den irriterande stenen borta, å gropen igenfylld!
 
En stenbumling som fått ett å annan osande tillmäle.
(Ser Ni glasögonen på stenen som referens?)
 
 Längs vägens västra sida har grävaren kunnat gå lite djupare, då det var fritt från kablar. Det tror vi blir bra, då det torde rinna en hel del vatten från åsen ovanför. Redan några timmar härefter rinner det vatten i diket, ett bra tecken.
 
Även här börjar diket vid mötesplatsen.
 
Avslutar med avrinning i bäcken.
 
 Nu larvar grävskopan vidare mot sista delen i projektet, som är dikning och dränering i "Peders Kurva". Denna del av arbetet får nog anses som huvuddelen i jobbet. en hel del moment som ska klaffa samman.
 Om nu mitt huvud sitter kvar på mina axlar efter kvällens årsmöte, så kommer en fortsättning på reportaget inom kort...
/ Arne

Kommentarer

Postat av: Ewa Olsson

Publicerad 2014-03-21 16:37:49

Trevlig o rolig sida. Du är duktig med vägen Arne. 😃

Postat av: Arne.

Publicerad 2014-03-21 19:09:00

Tack Ewa! Roligt om du gillar idén och bloggen!
En tanke med bloggen är förstås att kunna informera Er trafikanter. Inte lätt för Er att tro att någon har en tanke på vägen, när tjällossningen pågår för fullt.
Med bloggen som media, kanske Ni förstår att helt bortglömd är inte vägen trots allt. / Arne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela