arnesgatlopp.blogg.se

"arnesgatlopp" är en väg-dagbok för mitt eget minne. Här läggs främst ut mina egna tankar kring pågående och planerade arbeten, längs den väg där jag är delaktig. Har för närvarande hand om vägens skötsel. Hoppas även kunna presentera några historiska inlägg, till mitt eller någon annan läsares nöje. Eventuella kommentarer kommer att godkännas av mig, innan publicering. Dessa kommentarer skall hålla god ton och ej innehålla påhopp eller allmänt gnäll. Välkomna till arnesgatlopp.blogg.se

Onsdag 19 mars 2014

Publicerad 2014-03-19 18:04:00 i Aktuellt,

Bloggstart och start på vägarbete.

 Under en längre tid har tankarna kretsat kring att starta en väg-blogg. Mest för mitt eget, tidvis sviktande, minne. Om sedan någon eller några andra har nöje härvid, vore det förstås trevligt. Så idag gjorde jag därför slag i saken och startade upp denna bloggen. Den inledande tanken är att indela bloggen i åtminstone 3 kategorier.
 Första blir givetvis aktuella och planerade händelser.
 Som andra kategori kommer givetvis mer förenings-mässiga fakta att läggas ut, för medlemmars upplysning.
 En tredje kategori skulle kunna bli en mer historisk del, där tidigare händelser skulle kunna berättas. Både trevliga anekdoter och säkerligen minnen, som gör sig bäst som just minnen. 
 En absolut förutsättning är att bloggen skall hålla en trivsam prägel, både som inlägg, men även i publicerade kommentarer. Kommentarer med annan vinkling publiceras EJ.
 Så Välkomna till "arnesgatlopp.blogg.se" och hoppas den ger Dig något nöje! / Arne
 
 Trevligt att kunna köra igång ett vägprojekt som dragit ut på tiden. Ett arbete med tre delar. Första delen gjordes klar idag, då den afalterade raksträckan "Hålgatan" befriades från grässvål, på båda sidor vägen, som växt sig hög och hindrat vatten från att rinna av asfalten. Ett av påpekanden under sista vägsynen, för några år sedan.
 
Kantrensningen började i raksträckans södra del
 
Och vidare sedan upp mot "Peders Kurva"
 
 Vi hoppas resultatet gör avsedd verkan och minskar vattesamlingarna på vägdelen. För allt vatten är ju som bekant till nackdel för vägen. 
 Nästa del i aktullt projekt är dikning längs vägen mot g:a Vattenverket, efter bäcken, där kurvan tryckts ut i diket. Samtidigt kommer vi att gräva bort de stenar i vägen som ställt till förtret, både för trafikanter och vägskrapan.
 Tredje delen kommer att bli dränerande åtgärder i "Peders Kurva", och samtidigt en ny mötesplats i innerkurvan, så vi förhoppningsvis slipper möten på gräsytan i ytterkurvan. Då detta trycker ner marken och orsakar svårighet för vatten att rinna bort.
Hoppas att kunna återkomma med rapport om detta i snar framtid. 
 
Kom ihåg Årsmötet imorgon kl. 18.00 i "Baracken", Välkomna!
 
/Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela